Е-мейл Печат ПДФ

Гипсокартонът е в основата на сухото стройтелство, което бележи голям растеж през последните години. Той е материал, който се използва в интериоара - за облицовка на стени, тавани и изграждане на преградни стени. С подходяща обработка от него могат да се създадат всякакви интериорни форми. Гипсокартонът е безвреден и екологичен продукт, направен от природни материали. Той е дишащ материал, които отделя влагата без да я задържа в помещението, като намалява риска от възникване на мухъл. Има отлична огнеустойчивост, шумо и топлоизолация, което го прави приложим във всияки помещения.

Гипсокартонът бива три вида:

  • Стандартен
  • Влагоустойчив
  • Огнеустойчив

Стандартен гипосокартон или така нареченият обикновен, се използва за изграждането на преградни стени, окачени тавани и предстенни обшивки в помещения с нормална влажност.

Влагоустойчив гипсокартон има същото предназначение като стандартния гипсокартон, но е пригоден за помещения с по-висока концентрация на влага. Повърхността му е от специален импрегниран картон с повишена устойчивост.

Огнеустойчив гипсокартон - използва се в помещения, в които се изисква по-високо ниво на огнезащита.

Окачени тавани

Окаченият таван е едно модерно решение за това как ще изглежда една стая. Той не служи единствено за прикриване на пукнатини, неравности, кабели и други. С своя дизайн (форма, осветление, цветове) дава уют и топлина на помещението.

В зависимост от големината и височината на помещението, окачените тавани могат да бъдат на едно, две и повече нива. Възможността от разчупване на формата му и изработването на различни детайли, позволява постигането на уникални интериорни решения.

Преградни стени

Преградните стени от гипсокартно е едно удобно, бързо и лесно решение за разделяне на помещението. Според нуждите те могат да бъдат различни по дебелина и височина. В зависимост от материала, който се поставя между тях, те могат да бъдат много добър шумо и топло изолатор.

Предстенна обшивка

Предстенната обшивка е едно идеално решение за постигане на изключително гладки и прави стени. Тя позволява вграждането зад тях на различни инсталации. В подобие с преградните стени, в зависимост от влагания материал, може да се постигне много добра звуко и топло изолация.

Технологията за изработка и професионалното изпълнение в сухото строителство са от изклюяително значение за постигане на максимална ефективност. Необходими са качествени материали и екип от професионалисти. Затова се доверете на фирма Кипарис ВР ООД.


Телефон 0888 95 25 48