Е-мейл Печат ПДФ

Полагането на топлоизолационна система с декоративни финиш покрития предоставя едновременно защита срещу агресивните външни фактори, осигурявайки топлина и комфорт през зимата и прохлада през горещите летни дни.

Топлоизолационната система бива два вида:

  • Външна
  • Вътрешна

Това е основният въпрос, който трябва да решите при изолиране на жилището си, за да постигнете желаният ефект - отопление с минимум средства. Ще Ви запознаем с предимствата и недостатъците на двата вида.

Вътрешна топлоизолация

Тя има редица недостатъци. При нея външните стени остават студени и се губи акумолираната от тях топлина. Също така не се решава проблема с конденза между стената и изолацията в следствие на който се образува влага и плесен. Този тип изолация стеснява вътрешното пространство.

Като предимство можем да отбележим по-лесният монтаж, ниска себестойност и възможността да се монтира по всяко време на годината.

Външна топлоизолация

Външната топлоизолация е приложима, както при ново строителство, така и при ремонт и реконструкция на стари сгради. Дава цялостна защита на сградата от външни атмосферни влияния и одължава нейният живот. Предотвратява образуването на термомостове, поява на конденз, влага и мухъл. Акомулира топлината в цялата сграда, гарантирайки относително постоянна температура.

Възможни решения за структура, цвят и комбинации от тях, дава свобода за реализирането на всякакви стандартни и нестандартни индивидуални решения за облика на вашата сграда.

Външната топлоизолация е лесна за поддръжка. Може да се мие с вода и пароструйка. Тя не отнема от вътрешното пространство. Този вид изолация значително намалява външните шумове с което се постига допълнителен комфорт.

Всияки тези предимства на външната топлоизолация я превърнаха в най-предпочитаното средство за постигане на желана топлинна ефективност, подобряване външния вид и удължаване живота на сградата.

Избор на топлоизолация

За да изберете правилната топлоизолация, трябва да се запознаете с материалите за нейната изроботка и техните характеристики.

Видовете топлоизолационни материали с които работим са:EPS, XPS, каменна вата и неопор.

EPS (експандиран пенополистирол) известен като стиропор. Той има топчеста-зърнена структура, която позволява на стените да дишат. EPS има много добри топлоизолационни качества. Коефициента на Топлопроводимост - W е 0,029. Плътността му е сравнително ниска (кг/м3 15/18), което го прави сравнително мек при натиск.

Неопор - графитен EPS. Разликата от обикновенния EPS е по-голямата му плътност  (кг/м3 20/25) и допълнителните графитени зърна, от където идва по-ниската му топлопроводимост. Това го прави изклюяително добър материал за Вашата топлоизолация.

XPS (екструдиран пенополистирол) - известен като фибра. Той има капилярна микроструктура и е много твърд при натиск. Плътността му е кг/м3 28, това го прави незаменим при изолация на цокли и подове. Притежава висока степен на водопропускливост и е изключително подходящ за изолация на влажни и мокри помещения.

Каменна вата - естествено влакнест материал, който се произвежда от вулканични скали, затова притежава уникални свойства: топлоизолация, огнеустойчивост, водоустойчивост, звукопоглъщане и паропроницаемост. Всички тези свойства правят каменната вата най-добрият материал при топлоизолация.

Технологията за изработка и професионалното изпълнение на топлоизолацията са от изклюяително значение за постигане на максимална ефективност. Необходими са качествени материали и екип от професионалисти. Затова се доверете на фирма Кипарис ВР ООД.

Телефон 0888 95 25 48